Kaj je CrossFit?

CrossFit je funkcionalna vadba, ki vsebuje elemente vzdržljivostnega treninga, obvladovanja lastne telesne teže in dviganja uteži/bremen.

Funkcionalna vadba je sestavljena iz gibov, ki nas pripravijo na izzive, s katerimi se soočamo vsakodnevno. Dviganje predmetov na police, nošenje vrečk iz trgovine, vstajanje iz postelje ali tek za avtobusom je le nekaj primerov, ko človek uporabi funkcionalno gibanje za dosego ciljev. Treningi CrossFit so zelo raznoliki in pestri, elementi prej omenjenih skupin pa se povezujejo na različne načine. Posledično vsak trening prinaša nov izziv, ki preprečuje čezmerno prilagoditev telesa na določene gibe in ohranja vadbo zanimivo.
Vadba je visokointenzivna, saj verjamemo, da intenzivnost prinaša rezultate.

Vseeno pa je zaradi nekaterih tehnično zahtevnejših vaj pred intenzivnostjo treba poskrbeti za pravilno izvajanje gibov. Treningi potekajo pod vodstvom strokovno usposobljenih, licenciranih trenerjev, ki skrbijo za varnost in pravilno gibanje naših članov.

Zaradi boljše kakovosti treningov so skupine omejene na 11 članov.

Napredek v CrossFitu je lahko merljiv, čez čas nekatere treninge ponovimo in primerjamo osvojene čase oziroma ponovitve.

Prijavi se še danes in naredi nekaj zase!

Nikar ne odlašaj in se s klikom na spodnji gumb prijavi na uvodno vadbo!

CrossFit športnica meseca oktobra 2019

Nataša Prašnikar

Nataša je vsestranska športnica, ki si svojega dne ne predstavlja brez športnega udejstvovanja. Če bi delali seznam najbolj konstantnih in pridnih članov v jutranji CrossFit skupini, bi se Natašino ime zagotovo nahajalo pri samem vrhu. Svojo odlično tekaško formo redno preizkuša z udeležbo na številnih tekih in polmaratonih, kjer osvaja najvišja mesta. Glede na to, da se poleg teka odlično znajde na kolesu in v vodi ima popolno kombinacijo sposobnosti za tekmovanje Ironman. Na Ironmanu Slovenska Istra 2018 je v ekipi trojk svojima sodelavcema v “Hervis tri” pomagala kot plavalni del štafete. Svojevrsten izziv ji je predstavljala tudi udeležba na CrossFit Open 2018, kjer je v svoji starostni kategoriji Scaled osvojila odlično 8. mesto v Evropi. Nataša se poleg redne športne aktivnosti zaveda pomembnosti zdrave in kvalitetne prehrane. In to, da ve kaj je zdravo in kako se uravnoteženo prehranjevati se kaže tudi na njeni postavi, ki ji jo lahko zavida marsikatero dekle. Polna pozitivne energije je vedno pripravljena na nove izzive. Njena vztrajnost in perfekcionizem sta ključni lastnosti, ki znatno pripomoreta k njenemu napredku v vseh segmentih vadbe. Številne zahtevne elemente kot na primer sklece v stoji je že osvojila, vendar pa nikoli ne odneha in želi še več in zato Nataša vselej rada reče »lahko bi bilo bolje«. In tako ona kot mi smo prepričani, da z vsakim dnem treniga tudi bo!

primeri vadb

CrossFit

Počep z utežjo nad glavo (Overhead squat)
6 nizov s 3 ponovitvami
6 sets of 3 reps

3 sekunde spuščanja!
3 seconds descent!
***
ista teža skozi vse nize
same weight through all sets
“Kelly”
5 krogov na čas:
5 rounds for time

400 m teka
400 m Run
***
30 skokov na zabojnik, 60/50 cm
30 Box Jumps, 60/50 cm
***
30 metov žoge ob steno, 9/6 kg žoga
30 Wall Ball Shots, 9/6 kg ball
Mrtvi dvig (Deadlift)

10 ponovitev (reps) @ 75%
8 ponovitev (reps) @ 80%
6 ponovitev (reps) @ 85%
4 ponovitev (reps) @ 87%
2 ponovitev (reps) @ 90%
“Cindy”
Čim večje število krogov in ponovitev v 20 minutah:
AMRAP (As Many Rounds As Possible) in 20 minutes

5 dvigov
5 Pull-Ups
***
10 sklec
10 Push-Ups
***
15 počepov
15 Squats
15 min EMOM (Every Minute On The Minute):

6 dvigov + 6 dotikov droga s prsti na nogah
6 Pull-Ups + 6 Toes To Bar
***
10 sklec v stoji na rokah
10 Handstand Push-Ups
***
40 dvojnih poskokov s kolebnico
40 Double Unders
25 minut tehnike dviganja uteži (25 minute technique work):

1 nalog na moč
1 Power Clean
+
1 nalog v počep
1 Squat Clean
+
1 sunek v razkorak
1 Split Jerk
Naslov
Reebok CrossFit Ljubljana, Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta