Kaj je CrossFit?

CrossFit je funkcionalna vadba, ki vsebuje elemente vzdržljivostnega treninga, obvladovanja lastne telesne teže in dviganja uteži/bremen.

Funkcionalna vadba je sestavljena iz gibov, ki nas pripravijo na izzive, s katerimi se soočamo vsakodnevno. Dviganje predmetov na police, nošenje vrečk iz trgovine, vstajanje iz postelje ali tek za avtobusom je le nekaj primerov, ko človek uporabi funkcionalno gibanje za dosego ciljev. Treningi CrossFit so zelo raznoliki in pestri, elementi prej omenjenih skupin pa se povezujejo na različne načine. Posledično vsak trening prinaša nov izziv, ki preprečuje čezmerno prilagoditev telesa na določene gibe in ohranja vadbo zanimivo.
Vadba je visokointenzivna, saj verjamemo, da intenzivnost prinaša rezultate.

Vseeno pa je zaradi nekaterih tehnično zahtevnejših vaj pred intenzivnostjo treba poskrbeti za pravilno izvajanje gibov. Treningi potekajo pod vodstvom strokovno usposobljenih, licenciranih trenerjev, ki skrbijo za varnost in pravilno gibanje naših članov.

Zaradi boljše kakovosti treningov so skupine omejene na 11 članov.

Napredek v CrossFitu je lahko merljiv, čez čas nekatere treninge ponovimo in primerjamo osvojene čase oziroma ponovitve.

Prijavi se še danes in naredi nekaj zase!

Nikar ne odlašaj in se s klikom na spodnji gumb prijavi na uvodno vadbo!

CrossFit športnik meseca avgusta 2019

Kaja Mljač

Čeprav je Kaja novejša članica ekipe RCL, nas vara občutek, da je z nami že vrsto let. Je diplomirana učiteljica športne vzgoje in namerava nadaljevati študij kineziologije. S svojo prijaznostjo in sproščenostjo nas je osvojila že v prvih mesecih obiskovanja našega gyma. Kot pravijo trenerji, je tudi zelo dojemljiva za vsak nasvet in popravek tako, da imamo tudi iz tega vidika občutek, da je z nami že dolgo, saj je osvojila že veliko prvin crossfita. To pa nenazadnje tudi ne preseneča, saj je šport v njeni krvi. V mlajših letih je posegala po najvišjih mestih v športni gimnastiki in mnogobojih in tudi mi lahko občudujemo njeno hojo po rokah in stojo in v teh elementih je v gymu nenadkriljiva, kar lahko potrdi tudi naš CF champ Aleks. Je super sestra, ki je izjemno natančna, organiziana in okoli nje mora biti vse pospravljeno tipi topi in poravnano kot v laboratoriju;) Tudi vsakodnevno obiskovanje treningov ji ni problem, tako, da bo tudi v tej prvini kmalu prehitela še enega našega člana, Ratka. Ne le to, na trening ponavadi pride slabo uro prej in tako običajno oddela še gimnastiko, po uri pa je mandatorna krepitev trebušnih in hrbtnih mišic, disciplinirana kar se da, kar ne preseneča, saj ima za sabo 15 letni tekmovalni staž športne gimnastike. Kapo dol, Kaja! Veseli smo, da si z nami in ti v prihodnje želimo še več uspehov na vseh področjih, poleg tega pa nestrpno pričakujemo tvoj prvi bar Muscle up, ki je že na vidiku:) Ptičica nam je prišepnila, da Kaja išče enega luštnega in prijaznega fanta in RCL je kot nalašč mesto, da ga najde 🙂

primeri vadb

CrossFit

Počep z utežjo nad glavo (Overhead squat)
6 nizov s 3 ponovitvami
6 sets of 3 reps

3 sekunde spuščanja!
3 seconds descent!
***
ista teža skozi vse nize
same weight through all sets
“Kelly”
5 krogov na čas:
5 rounds for time

400 m teka
400 m Run
***
30 skokov na zabojnik, 60/50 cm
30 Box Jumps, 60/50 cm
***
30 metov žoge ob steno, 9/6 kg žoga
30 Wall Ball Shots, 9/6 kg ball
Mrtvi dvig (Deadlift)

10 ponovitev (reps) @ 75%
8 ponovitev (reps) @ 80%
6 ponovitev (reps) @ 85%
4 ponovitev (reps) @ 87%
2 ponovitev (reps) @ 90%
“Cindy”
Čim večje število krogov in ponovitev v 20 minutah:
AMRAP (As Many Rounds As Possible) in 20 minutes

5 dvigov
5 Pull-Ups
***
10 sklec
10 Push-Ups
***
15 počepov
15 Squats
15 min EMOM (Every Minute On The Minute):

6 dvigov + 6 dotikov droga s prsti na nogah
6 Pull-Ups + 6 Toes To Bar
***
10 sklec v stoji na rokah
10 Handstand Push-Ups
***
40 dvojnih poskokov s kolebnico
40 Double Unders
25 minut tehnike dviganja uteži (25 minute technique work):

1 nalog na moč
1 Power Clean
+
1 nalog v počep
1 Squat Clean
+
1 sunek v razkorak
1 Split Jerk
Naslov
Reebok CrossFit Ljubljana, Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta