Kaj je CrossFit?

CrossFit je funkcionalna vadba, ki vsebuje elemente vzdržljivostnega treninga, obvladovanja lastne telesne teže in dviganja uteži/bremen.

Funkcionalna vadba je sestavljena iz gibov, ki nas pripravijo na izzive, s katerimi se soočamo vsakodnevno. Dviganje predmetov na police, nošenje vrečk iz trgovine, vstajanje iz postelje ali tek za avtobusom je le nekaj primerov, ko človek uporabi funkcionalno gibanje za dosego ciljev. Treningi CrossFit so zelo raznoliki in pestri, elementi prej omenjenih skupin pa se povezujejo na različne načine. Posledično vsak trening prinaša nov izziv, ki preprečuje čezmerno prilagoditev telesa na določene gibe in ohranja vadbo zanimivo.
Vadba je visokointenzivna, saj verjamemo, da intenzivnost prinaša rezultate.

Vseeno pa je zaradi nekaterih tehnično zahtevnejših vaj pred intenzivnostjo treba poskrbeti za pravilno izvajanje gibov. Treningi potekajo pod vodstvom strokovno usposobljenih, licenciranih trenerjev, ki skrbijo za varnost in pravilno gibanje naših članov.

Zaradi boljše kakovosti treningov so skupine omejene na 11 članov.

Napredek v CrossFitu je lahko merljiv, čez čas nekatere treninge ponovimo in primerjamo osvojene čase oziroma ponovitve.

Prijavi se še danes in naredi nekaj zase!

Nikar ne odlašaj in se s klikom na spodnji gumb prijavi na uvodno vadbo!

CrossFit športnik meseca januarja 2020

Amar Handanagić

Amar je v našo Ljubljano in naš gym prišel zaradi študija. Pot v naša srca pa si je odprl z neverjetno prijaznostjo, preprostostjo, pozitivnostjo in toplino, ki jo vsakodnevno začutimo v njegovi bližini. Sicer je Amar rojen v Bihaču (Bosna) in je ime dobil na pobudo svoje sestre Adne in v prevodu pomeni “hraber”.
Vedno je bil športen tip in prav v vseh športih se je izkazal, a je vseeno najbolj izstopal v rokometu, kjer je prišel do reprezentance in prve postave. Poleg športa, ki je bil njegov prvi hobi ima Amar še eno strast in to je glasba. Igra namreč kar tri inštrumente, klavir, električno kitaro in bas. V prostem času rad posluša elektronsko glasbo. Poznan je tudi po svoji trdoglavosti za kar imajo v Bosni idealen pregovor zanj “uporan k’o mazga”. Je zelo ambiciozen in si vedno znova premika meje. Njegov stric živi v Ljubljani in tako se je porodila ideja za študij medicine v Ljubljani, kjer mu je sedaj cilj dokončanje študija in specializacija urgentne medicine.
In CrossFit je njegovo zdravilo med napornim študijem, prav tako pa zadovoljuje njegovo ambicioznost in iskanje ter premikanje svojih meja. Obožuje vse, kar se dela z olimpijsko palico na kateri se vedno najde ogromno število uteži, zadnje čase pa največ pozornosti posveča mobilityu in hoji po rokah. Je pa tudi član z največjim “platfusom” v gymu in večkrat ga prijatelji podražijo, če ima zamenjani stopali. 🙂 S svojo tekmovalnostjo se je prebil tudi v RCL weightlifting ekipo, v kateri zelo rad nastopa in ji pomaga do vse boljših rezultatov, ki jih dosegajo zadnje čase.
Med CrossFit Opnom, se je Amar že izkazal tudi v kulinariki saj je v gymu vse dišalo po njegovi kljukuši, zato prav nestrpno čakamo in se prav veselimo s čim nas bo presenetil tokrat.
Ob nazivu športnika meseca bodo nanj zagotovo ponosni tudi vsi domači, še posebej pa sestra Adna s katero imata prav posebno vez in zanj pravi da je najboljši brat na svetu.

primeri vadb

CrossFit

Počep z utežjo nad glavo (Overhead squat)
6 nizov s 3 ponovitvami
6 sets of 3 reps

3 sekunde spuščanja!
3 seconds descent!
***
ista teža skozi vse nize
same weight through all sets
“Kelly”
5 krogov na čas:
5 rounds for time

400 m teka
400 m Run
***
30 skokov na zabojnik, 60/50 cm
30 Box Jumps, 60/50 cm
***
30 metov žoge ob steno, 9/6 kg žoga
30 Wall Ball Shots, 9/6 kg ball
Mrtvi dvig (Deadlift)

10 ponovitev (reps) @ 75%
8 ponovitev (reps) @ 80%
6 ponovitev (reps) @ 85%
4 ponovitev (reps) @ 87%
2 ponovitev (reps) @ 90%
“Cindy”
Čim večje število krogov in ponovitev v 20 minutah:
AMRAP (As Many Rounds As Possible) in 20 minutes

5 dvigov
5 Pull-Ups
***
10 sklec
10 Push-Ups
***
15 počepov
15 Squats
15 min EMOM (Every Minute On The Minute):

6 dvigov + 6 dotikov droga s prsti na nogah
6 Pull-Ups + 6 Toes To Bar
***
10 sklec v stoji na rokah
10 Handstand Push-Ups
***
40 dvojnih poskokov s kolebnico
40 Double Unders
25 minut tehnike dviganja uteži (25 minute technique work):

1 nalog na moč
1 Power Clean
+
1 nalog v počep
1 Squat Clean
+
1 sunek v razkorak
1 Split Jerk
Naslov
Reebok CrossFit Ljubljana, Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta