Kaj je CrossFit?

CrossFit je funkcionalna vadba, ki vsebuje elemente vzdržljivostnega treninga, obvladovanja lastne telesne teže in dviganja uteži/bremen.

Funkcionalna vadba je sestavljena iz gibov, ki nas pripravijo na izzive, s katerimi se soočamo vsakodnevno. Dviganje predmetov na police, nošenje vrečk iz trgovine, vstajanje iz postelje ali tek za avtobusom je le nekaj primerov, ko človek uporabi funkcionalno gibanje za dosego ciljev. Treningi CrossFit so zelo raznoliki in pestri, elementi prej omenjenih skupin pa se povezujejo na različne načine. Posledično vsak trening prinaša nov izziv, ki preprečuje čezmerno prilagoditev telesa na določene gibe in ohranja vadbo zanimivo.
Vadba je visokointenzivna, saj verjamemo, da intenzivnost prinaša rezultate.

Vseeno pa je zaradi nekaterih tehnično zahtevnejših vaj pred intenzivnostjo treba poskrbeti za pravilno izvajanje gibov. Treningi potekajo pod vodstvom strokovno usposobljenih, licenciranih trenerjev, ki skrbijo za varnost in pravilno gibanje naših članov.

Zaradi boljše kakovosti treningov so skupine omejene na 11 članov.

Napredek v CrossFitu je lahko merljiv, čez čas nekatere treninge ponovimo in primerjamo osvojene čase oziroma ponovitve.

Prijavi se še danes in naredi nekaj zase!

Nikar ne odlašaj in se s klikom na spodnji gumb prijavi na uvodno vadbo!

CrossFit športnik meseca decembra 2019

Bruno Bučar

Kot vedno ponavlja naš trener Luka, “za uspešno napredovanje pri crossfitu in nenazadnje tudi v življenju potrebuje človek tri stvari: red, rad in disciplino”. Več kot očitno je, da gre za družinski moto, saj se po njem ravna tudi njegov bratranec Bruno, oziroma kot mu pravimo v gymu “ta lepši od bratov Golob“, oz. ”nesojeni član ekipe Deadpool, ki bi zmagala Open, če bi bil Bruno v ekipi. Bruno je pokazal, kaj lahko naredi eno leto pridnega treninga v našem gymu, saj je zelo napredoval tako v moči, kot tudi v kondiciji. Že zdaj lahko z gotovostjo rečemo, da je najboljši v gymu pri izvajanju vaje “burpee to target“, saj lahko pri katerikoli dodeljeni tarči, opravi dotik brez poskoka. 🙂 Je popoln primer osebe, ki je every coach’s dream, saj vsak trening opravi dosledno in “na polno“, nikoli z ugovarjanjem ali negodovanjem. Lahko bi rekli, da je trmast oz. zagrizen, zato tudi ne preseneča, da hodi na trening vsak dan. Prav ta karakter je tudi “zaslužen“ za to, da se je naučil voziti celo monocikel in pa, da se je naučil vse države sveta in glavna mesta, ter da jih tudi zna pokazati na zemljevidu. Samo pri izbiri hrane se mu malo zatakne, saj je zelo izbirčen in je v mlajših letih jedel samo čokolino. Da pa je dobil zadostno količino vitaminov, mu je mama zraven mešala še Pikovit. 🙂 Očitno gre za zmagovalno kombinacijo. 🙂 Čeprav je Bruno še zelo mlad, bi lahko rekli, da ima “retro“ dušo, saj rad gleda stare filme, predvsem Hitchcocka, od mlajših pa Quentina Tarantina in Stevena Spielberga. Eden izmed njegovih najljubših filmov je Jaws iz leta 1975, zato se ne čudite, če ga boste v gymu večkrat videli v majici z motivom morskega psa.
Bruno, želimo, da še naprej pridno obiskuješ vadbo, ter da v istem tempu napreduješ še naprej, tako boš kmalu tudi “ta močnejši od bratov Golob“ 🙂

primeri vadb

CrossFit

Počep z utežjo nad glavo (Overhead squat)
6 nizov s 3 ponovitvami
6 sets of 3 reps

3 sekunde spuščanja!
3 seconds descent!
***
ista teža skozi vse nize
same weight through all sets
“Kelly”
5 krogov na čas:
5 rounds for time

400 m teka
400 m Run
***
30 skokov na zabojnik, 60/50 cm
30 Box Jumps, 60/50 cm
***
30 metov žoge ob steno, 9/6 kg žoga
30 Wall Ball Shots, 9/6 kg ball
Mrtvi dvig (Deadlift)

10 ponovitev (reps) @ 75%
8 ponovitev (reps) @ 80%
6 ponovitev (reps) @ 85%
4 ponovitev (reps) @ 87%
2 ponovitev (reps) @ 90%
“Cindy”
Čim večje število krogov in ponovitev v 20 minutah:
AMRAP (As Many Rounds As Possible) in 20 minutes

5 dvigov
5 Pull-Ups
***
10 sklec
10 Push-Ups
***
15 počepov
15 Squats
15 min EMOM (Every Minute On The Minute):

6 dvigov + 6 dotikov droga s prsti na nogah
6 Pull-Ups + 6 Toes To Bar
***
10 sklec v stoji na rokah
10 Handstand Push-Ups
***
40 dvojnih poskokov s kolebnico
40 Double Unders
25 minut tehnike dviganja uteži (25 minute technique work):

1 nalog na moč
1 Power Clean
+
1 nalog v počep
1 Squat Clean
+
1 sunek v razkorak
1 Split Jerk
Naslov
Reebok CrossFit Ljubljana, Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta