Kaj je Boot Camp?

V Reebok CrossFit Ljubljana razumemo, da imate različni posamezniki različne cilje in želje, zato poleg vadbe CrossFit ponujamo tudi Boot Camp.

Slednji je odličen način, kako pridobiti kondicijo in postati bolj fit. Vadba temelji predvsem na obvladovanju lastne teže in vadbi z manjšimi dodatnimi obremenitvami.
Elementi vadbe Boot Camp so med drugim počepi, trebušnjaki, poskoki s kolebnico, veslanje, tek, nihanje z utežjo kettlebell, sklece, vojaški poskoki (burpees) … Treningi tehnično niso zelo zahtevni, zato je elemente Boot Campa mogoče hitro usvojiti. Vsak trening je zanimiv in drugačen, zato se vadbe ne boste naveličali.

Skupine so omejene na 15 udeležencev.

Prijavi se še danes in naredi nekaj zase!

Nikar ne odlašaj in se s klikom na spodnji gumb prijavi na uvodno vadbo!

Boot Camp športnica meseca decembra 2019

Andreja Petrovič

Pa smo jo končno dočakali! Sicer ne vemo, zakaj je Andreja športnica meseca šele sedaj, saj si je ta naslov do zdaj nedvomno zaslužila že večkrat, ampak sumimo na manjšo blokado s strani Žana, ki si najbrž ni želel, da bi bil edini v družini brez tega laskavega naslova. 🙂 Vendar menimo, da je zdaj pravi trenutek, saj je razlogov več. Prvi je ta, da ima Andreja ravno zdaj rojstni dan, vendar moramo poudariti, da to ne pomeni, da lahko prinese samo eno dobroto za oba dogodka. Andreja, se pravi, ena za rojstni dan in druga za športnico meseca. 🙂 Nadalje, Andrejina ekipa Captain America je zmagala na internem tekmovanju gyma Marvel Open 2020, kjer so tekmovalci njene ekipe nanizali neverjetne rezultate, še posebej v Scaled kategoriji in so tako zakrili slabše rezultate vodje ekipe, Žana. 🙂 Andreja se je letos udeležila svojega prvega Opna, kjer je z vsemi petimi WODi opravila vrhunsko, poleg tega pa je bila tudi sama zelo zadovoljna s svojim rezultati, kar je najbolj pomembno. Eden od razlogov je tudi dejstvo, da Andreja pridno obiskuje Boot Camp že pet let, kar jo že kvalificira kot starešino oz. veterana gyma. Na vadbi Boot Campa je tudi spoznala našega Žana in skupaj ustvarjata eno od lepših zgodb gyma, še posebej od takrat, ko jima je štorklja prinesla Gajo, ki je največji sonček našega gyma.
Preden se ji je življenje spremenilo z obiskovanjem RCL-ja, je Andreja trenirala hip hop in ta ljubezen do plesa nikoli ni prenehala, edini problem je, da Žan ne pleše. 🙂
Andreja je diplomirala na FKKT (Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo), trenutno pa, ob rednem obiskovanju vadb in vzgajanju Gaje, piše magistrsko nalogo znotraj programa Kemijsko inženirstvo. Zelo pohvalno.
Poleg družine, ki ji pomeni največ na svetu, ima zelo rada morje in morske aktivnosti, pozimi pa rada borda. Poleg omenjenih aktivnosti, ki so zelo ”normalne” pa Andreja prakticira še eno, malce bolj eksotično aktivnost, in sicer govorjenje v spanju. 🙂 Še zmeraj čakamo Žana, da nam sporoči njen PIN, ko se ji bo v spanju zareklo 😉
Andreja, zelo te imamo radi. Vse tri. Želimo vam vse najboljše in čimveč lepih skupnih trenutkov. Na nove zmage!

primeri vadb

Boot Camp

80x Izpadni koraki (Lunges)
70x Poskoki s kolebnico (Single-Unders)
60x Počepi (Squats)
50x Kalorije na kolesu (Bike Calories)

40x Nihaji z girjo (Kettlebell Swings)
30x Poskoki na zabojnik (Box Jumps)
20x Vojaški skleci (Burpees)
10x Dvigi telesa ali TRX pritegi (Pull-Ups or TRX)

* zaključi vse zapisane vaje v najkrajšem možnem času

15-20x Met žoge v steno (Wall Ball)
12-15x Kalorije na veslaču (Row Calories)
12-15x Trebušnjaki (Abs)

10-12x Počepi (Squats)
8-12x Skleci (Push-Ups)
1 min Počitek (Rest)

EMOM = ponavljaš vsako minuto do konca ponovitev (Every minute, on the minute)
* ko dosežeš število ponovitev določene vaje, preostanek časa do polne minute počivaš
* vsako polno minuto zamenjaš postajo

10x Mrtvi dvig z girjo (Kettlebell Deadlift)
10x Nalog in sunek z utežjo (Dumbbell Clean and Jerk)
1x Krog teka (Lap Run)

AMRAP (As Many Rounds As Possible) = čim večje število krogov in ponovitev v dani minutaži

5x Ruski twist (Russian Twist) 20 sec
5x Ladjica 20 sec
5x Trebušnjaki (Abs) 20 sec
5x Držanje deske (Plank) 20 sec

5x Gorski plezalec 20 sec
5x Turški dvigi 20 sec
5x Kolebnica 20 sec
5x Sedeč položaj ob steni 20 sec

Naslov
Reebok CrossFit Ljubljana, Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta