Kaj je CrossFit?

CrossFit je funkcionalna vadba, ki vsebuje elemente vzdržljivostnega treninga, obvladovanja lastne telesne teže in dviganja uteži/bremen.

Funkcionalna vadba je sestavljena iz gibov, ki nas pripravijo na izzive, s katerimi se soočamo vsakodnevno. Dviganje predmetov na police, nošenje vrečk iz trgovine, vstajanje iz postelje ali tek za avtobusom je le nekaj primerov, ko človek uporabi funkcionalno gibanje za dosego ciljev. Treningi CrossFit so zelo raznoliki in pestri, elementi prej omenjenih skupin pa se povezujejo na različne načine. Posledično vsak trening prinaša nov izziv, ki preprečuje čezmerno prilagoditev telesa na določene gibe in ohranja vadbo zanimivo.
Vadba je visokointenzivna, saj verjamemo, da intenzivnost prinaša rezultate.

Vseeno pa je zaradi nekaterih tehnično zahtevnejših vaj pred intenzivnostjo treba poskrbeti za pravilno izvajanje gibov. Treningi potekajo pod vodstvom strokovno usposobljenih, licenciranih trenerjev, ki skrbijo za varnost in pravilno gibanje naših članov.

Zaradi boljše kakovosti treningov so skupine omejene na 11 članov.

Napredek v CrossFitu je lahko merljiv, čez čas nekatere treninge ponovimo in primerjamo osvojene čase oziroma ponovitve.

Prijavi se še danes in naredi nekaj zase!

Nikar ne odlašaj in se s klikom na spodnji gumb prijavi na uvodno vadbo!

CrossFit športnik meseca septembra 2019

Niels Müntzenberg

Niels je tisti simpatični nemec, ki pri nas trenira že dobro leto. Vedno nasmejan in vedno pripravljen na vse kar od njega zahteva WOD.
Marsikdo od vas pa zagotovo ni vedel, da se je Niels v študentskih časih profesionalno ukvarjal s plavanjem in bil ob polni štipendiji v tekmovalni ekipi na univerzi Simon Fraser v Vancouvru, Kanada.
Prav tam je Niels spoznal ljubezen svojega življenja Addie (tudi ona pridno obiskuje CrossFit in še dodatno spodbuja Nielsa), ki je bila ravno tako članica prej omenjene plavalne ekipe. Kasneje sta se tudi poročila in se skupaj preselila nazaj v München, kjer tudi živita. Začasni dom v Ljubljani sta morala poiskati, saj so Nielsa, ki je finančni direktor MAN truck&bus, službene obveznosti pripeljale v Slovenijo.

Tako kot vsi, ki so se profesionalno ukvarjali s športom in potem svojo kariero prekinili, se tudi Niels sooča s pomanjkanjem treninga. Med športno kariero je treniral po 20 ur na teden in po koncu kariere, ko se ritem življenja popolnoma spremeni, se marsikdo preveč posvetijo pivu s prijatelji in neomejenemu dostopu do hladilnika 😉 Toda Niels je našel pravo rešitev in korak nazaj k aktivnemu življenju naredil že v Münchnu, kjer se je pridružil nogometnemu društvu Münich Irish Rovers, v kombinaciji s pivom, saj kot je pri pravih ircih v navadi, se po končani aktivnosti vsi dobijo na vrčku piva. 😀

Kmalu za tem je Niels slučajno naletel na CrossFit in se vanj zaljubil saj pravi, da je idealno razmerje fizične aktivnosti, druženja in trplenja, ki ga je pogrešal še od plavalnih časov. Atmosfera v našem gymu je nalezljiva in kaj hitro ga je vse skupaj vodilo k temu, da je postal bolj konstanten. In bolj kot je bil konstanten, bolj mu je bilo všeč. Kot pravi njegova Addie, ne pozna kalkuliranja, ali gre na vse ali pa se zadeve sploh ne loti. Njegovi najljubši treningi so taki, da iz njega izvlečejo največ in na tleh v gymu vselej pustili največjo lužo. 😀

Službovanje pri nas se za Nielsa kmalu končuje tako, da se z Addie selita nazaj domov, a se bosta še vedno z veseljem spominjala dnevov v Sloveniji ter novih prijateljstev. RCL ga je po njenih besedah vrnil nazaj na prava pota in obljublja, da bomo, ko se naslednjič srečamo, videli tistega Nielsa, ki je kot študent z lahkoto premagoval dolžine v bazenih.

Niels, čestitke za naziv športnika meseca.

primeri vadb

CrossFit

Počep z utežjo nad glavo (Overhead squat)
6 nizov s 3 ponovitvami
6 sets of 3 reps

3 sekunde spuščanja!
3 seconds descent!
***
ista teža skozi vse nize
same weight through all sets
“Kelly”
5 krogov na čas:
5 rounds for time

400 m teka
400 m Run
***
30 skokov na zabojnik, 60/50 cm
30 Box Jumps, 60/50 cm
***
30 metov žoge ob steno, 9/6 kg žoga
30 Wall Ball Shots, 9/6 kg ball
Mrtvi dvig (Deadlift)

10 ponovitev (reps) @ 75%
8 ponovitev (reps) @ 80%
6 ponovitev (reps) @ 85%
4 ponovitev (reps) @ 87%
2 ponovitev (reps) @ 90%
“Cindy”
Čim večje število krogov in ponovitev v 20 minutah:
AMRAP (As Many Rounds As Possible) in 20 minutes

5 dvigov
5 Pull-Ups
***
10 sklec
10 Push-Ups
***
15 počepov
15 Squats
15 min EMOM (Every Minute On The Minute):

6 dvigov + 6 dotikov droga s prsti na nogah
6 Pull-Ups + 6 Toes To Bar
***
10 sklec v stoji na rokah
10 Handstand Push-Ups
***
40 dvojnih poskokov s kolebnico
40 Double Unders
25 minut tehnike dviganja uteži (25 minute technique work):

1 nalog na moč
1 Power Clean
+
1 nalog v počep
1 Squat Clean
+
1 sunek v razkorak
1 Split Jerk
Naslov
Reebok CrossFit Ljubljana, Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta