Kaj je CrossFit?

CrossFit je funkcionalna vadba, ki vsebuje elemente vzdržljivostnega treninga, obvladovanja lastne telesne teže in dviganja uteži/bremen.

Funkcionalna vadba je sestavljena iz gibov, ki nas pripravijo na izzive, s katerimi se soočamo vsakodnevno. Dviganje predmetov na police, nošenje vrečk iz trgovine, vstajanje iz postelje ali tek za avtobusom je le nekaj primerov, ko človek uporabi funkcionalno gibanje za dosego ciljev. Treningi CrossFit so zelo raznoliki in pestri, elementi prej omenjenih skupin pa se povezujejo na različne načine. Posledično vsak trening prinaša nov izziv, ki preprečuje čezmerno prilagoditev telesa na določene gibe in ohranja vadbo zanimivo.
Vadba je visokointenzivna, saj verjamemo, da intenzivnost prinaša rezultate.

Vseeno pa je zaradi nekaterih tehnično zahtevnejših vaj pred intenzivnostjo treba poskrbeti za pravilno izvajanje gibov. Treningi potekajo pod vodstvom strokovno usposobljenih, licenciranih trenerjev, ki skrbijo za varnost in pravilno gibanje naših članov.

Zaradi boljše kakovosti treningov so skupine omejene na 11 članov.

Napredek v CrossFitu je lahko merljiv, čez čas nekatere treninge ponovimo in primerjamo osvojene čase oziroma ponovitve.

Prijavi se še danes in naredi nekaj zase!

Nikar ne odlašaj in se s klikom na spodnji gumb prijavi na uvodno vadbo!

CrossFit športnik meseca julija 2019

Dejan Rot

Če ste kdaj v okolici Bovca preživeli aktiven dan in obiskali rafting ali zipline ste Dejana morda že srečali. V teh čudovitih koncih se je namreč rodil in preživel svoje otroštvo, v katerem je zelo rad smučal in se potapljal. V domačem kraju pa je poznan po povsem drugem športu. Rekreativno se je namreč zelo zagreto ukvarjal s tenisom. Na enem izmed lokalnih igrišč si je celo prislužil svojo leseno desko z napisom Jošč. Ta vzdevek se v družini Rot prenaša iz roda v rod, tako da imata enakega tudi njegov oče in nono. Jošč je trmast in vztrajen, kar velikokrat prinese rezultate. Svoj karakter je preizkušal tudi ob teku na Bovškem polmaratonu. Vztrajnost pa je prav tako pomembna pri njegovi ljubezni do hribov. Kadar si zaželi majhnega izziva se v hribe poda peš, ob višku energije pa se tja odpravi s kolesom. Za takega ljubitelja športnih izzivov kot je Dejan je bil preizkus CrossFita le vprašanje časa. Njegovo željo po napredku smo opazili pri dvojnih poskokih s kolebnico, ki so na programu pred vsakim treningom. Vseeno pa se je ob manjši poškodbi zavedel, da napis CHECK YOUR EGO AT THE DOOR na naših vhodnih vratih tam ni brez razloga. Kljub veliki želji se je odločil, da je tehnika bolj pomembna kot rezultati. Njegovo življenje je pred kratkim dobilo popolnoma nov pomen z rojstvom male Amalije. Slišali smo tudi, da se rad izkaže v kuhinji, kako pa peče pa zaenkrat še ne vemo 😉

primeri vadb

CrossFit

Počep z utežjo nad glavo (Overhead squat)
6 nizov s 3 ponovitvami
6 sets of 3 reps

3 sekunde spuščanja!
3 seconds descent!
***
ista teža skozi vse nize
same weight through all sets
“Kelly”
5 krogov na čas:
5 rounds for time

400 m teka
400 m Run
***
30 skokov na zabojnik, 60/50 cm
30 Box Jumps, 60/50 cm
***
30 metov žoge ob steno, 9/6 kg žoga
30 Wall Ball Shots, 9/6 kg ball
Mrtvi dvig (Deadlift)

10 ponovitev (reps) @ 75%
8 ponovitev (reps) @ 80%
6 ponovitev (reps) @ 85%
4 ponovitev (reps) @ 87%
2 ponovitev (reps) @ 90%
“Cindy”
Čim večje število krogov in ponovitev v 20 minutah:
AMRAP (As Many Rounds As Possible) in 20 minutes

5 dvigov
5 Pull-Ups
***
10 sklec
10 Push-Ups
***
15 počepov
15 Squats
15 min EMOM (Every Minute On The Minute):

6 dvigov + 6 dotikov droga s prsti na nogah
6 Pull-Ups + 6 Toes To Bar
***
10 sklec v stoji na rokah
10 Handstand Push-Ups
***
40 dvojnih poskokov s kolebnico
40 Double Unders
25 minut tehnike dviganja uteži (25 minute technique work):

1 nalog na moč
1 Power Clean
+
1 nalog v počep
1 Squat Clean
+
1 sunek v razkorak
1 Split Jerk
Naslov
Reebok CrossFit Ljubljana, Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta