Kaj je CrossFit?

CrossFit je funkcionalna vadba, ki vsebuje elemente vzdržljivostnega treninga, obvladovanja lastne telesne teže in dviganja uteži/bremen.

Funkcionalna vadba je sestavljena iz gibov, ki nas pripravijo na izzive, s katerimi se soočamo vsakodnevno. Dviganje predmetov na police, nošenje vrečk iz trgovine, vstajanje iz postelje ali tek za avtobusom je le nekaj primerov, ko človek uporabi funkcionalno gibanje za dosego ciljev. Treningi CrossFit so zelo raznoliki in pestri, elementi prej omenjenih skupin pa se povezujejo na različne načine. Posledično vsak trening prinaša nov izziv, ki preprečuje čezmerno prilagoditev telesa na določene gibe in ohranja vadbo zanimivo.
Vadba je visokointenzivna, saj verjamemo, da intenzivnost prinaša rezultate.

Vseeno pa je zaradi nekaterih tehnično zahtevnejših vaj pred intenzivnostjo treba poskrbeti za pravilno izvajanje gibov. Treningi potekajo pod vodstvom strokovno usposobljenih, licenciranih trenerjev, ki skrbijo za varnost in pravilno gibanje naših članov.

Zaradi boljše kakovosti treningov so skupine omejene na 11 članov.

Napredek v CrossFitu je lahko merljiv, čez čas nekatere treninge ponovimo in primerjamo osvojene čase oziroma ponovitve.

Prijavi se še danes in naredi nekaj zase!

Nikar ne odlašaj in se s klikom na spodnji gumb prijavi na uvodno vadbo!

CrossFit športnica meseca januarja 2019

Saska Polanc

Saška je z nami že od samih začetkov RCL gyma in upravičeno RCL imenuje “drugi dom”. Čeprav je doma iz gorenjskega konca, stereotipi o gorenjkah zanjo ne veljajo. Radodarno razdaja dobro voljo in prijaznosti, ki polepšata prenekatero uro CrossFita ostalim vadečim, deležni pa smo tudi njenih odličnih tortic. Saška prihaja iz Gozda Martuljka, kamor se ob vikendih zelo rada vrača in izkoristi lepe zimske pogoje za tek na smučeh, ki ga je včasih tudi trenirala in tekmovala ali pa pohod v bližnje gore. Živi v Ljubljani, kjer je nekaj let nazaj zaključila študij biokemije in je sedaj zaposlena v podjetju, ki se ukvarja z medicinskim materialom. Dokazuje, da je strup res v majhnih flaškah, saj je obenem vestna CrossFiterka, ki se je v preteklosti udeleževala tudi tekmovanj, dobra tekačica, saj ji polovička na ljubljanskem maratonu skorajda več ne zadostuje in tudi pridna pohodnica. Striktne Muscle upe na krogih dela že kot za šalo, na treningih pa je disciplinirana in zavzeto presega svoje meje. In ker svojim prijateljem privoščimo le najbolje, je za CF ogrela tudi svojo prijateljico Karin, s katero v prostem času raziskujeta gore in oddaljene destinacije. In ker je Saškin hobi tudi fotografiranje, na potovanjih nastajajo čudoviti foto spomini. Sicer pa Saška ni edina v družini, ki jo šport krepi in navdušuje, na naših izzivih se ji redno pridruži kar velik del družine, mami, sestri, posebej pa navdušena mala crossfiterka, nečakinja Sara. Saška si kot prva v tem letu zasluži naziv CrossFit športnica meseca in ob tej priložnosti ji ekipa RCL želi zdravo novo leto, polno lepih doživetij in nepozabnih potovanj.

primeri vadb

CrossFit

Počep z utežjo nad glavo (Overhead squat)
6 nizov s 3 ponovitvami
6 sets of 3 reps

3 sekunde spuščanja!
3 seconds descent!
***
ista teža skozi vse nize
same weight through all sets
“Kelly”
5 krogov na čas:
5 rounds for time

400 m teka
400 m Run
***
30 skokov na zabojnik, 60/50 cm
30 Box Jumps, 60/50 cm
***
30 metov žoge ob steno, 9/6 kg žoga
30 Wall Ball Shots, 9/6 kg ball
Mrtvi dvig (Deadlift)

10 ponovitev (reps) @ 75%
8 ponovitev (reps) @ 80%
6 ponovitev (reps) @ 85%
4 ponovitev (reps) @ 87%
2 ponovitev (reps) @ 90%
“Cindy”
Čim večje število krogov in ponovitev v 20 minutah:
AMRAP (As Many Rounds As Possible) in 20 minutes

5 dvigov
5 Pull-Ups
***
10 sklec
10 Push-Ups
***
15 počepov
15 Squats
15 min EMOM (Every Minute On The Minute):

6 dvigov + 6 dotikov droga s prsti na nogah
6 Pull-Ups + 6 Toes To Bar
***
10 sklec v stoji na rokah
10 Handstand Push-Ups
***
40 dvojnih poskokov s kolebnico
40 Double Unders
25 minut tehnike dviganja uteži (25 minute technique work):

1 nalog na moč
1 Power Clean
+
1 nalog v počep
1 Squat Clean
+
1 sunek v razkorak
1 Split Jerk
Naslov
Reebok CrossFit Ljubljana, Šmartinska c. 106
Telefon
+386 70 658 112
Odprto
PON - PET: 6.30 - 21.30, SOB: 17.00 - 19.00
E-pošta